КОТОР ВАРОШ, 15. априла – На Оснивачкој скупштини Општинског одбора Демократског савеза (ДЕМОС) вечерас је у Котор Варошу изабран општински одбор од 47 чланова, надзорни одбор и статутарна комисија.


У наредних 15 дана биће изабрано Предсједништво которварошког ДЕМОС-а, најуже руководство и остали статутом предвиђени страначки органи.

Предсједник Народне скупштине РС и лидер ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је да је которварошки одбор странке један од најорганизованијих одбора у Републици Српској.

’’Резулат ове екипа људи, окупљене око ДЕМОС-а у Котор Варошу, константно има тенденцију раста. И то не случајно. Иза свих наших резулата у Котор Варошу стоји огроман рад, велика посвећеност и оданост нашим политичким цилјевима’’, рекао је Чубриловић.

Он је потсјетио да су људу у которварошком ДЕМОС-у до резултата долазили зато што су постављали реалне цилјеве, али и зато што су у странци створили здраву конкуренцију и свима јасно ставили до знања испод којих граница не иду.

’’Остајемо досљедни себи и принципима на којима је настао ДЕМОС, дубоко везани са нашим чланством и нашим грађанима’’, поручио је Чубриловић.

Према његовим ријечима, ’’на људима у ДЕМОС-у је да раде и граде овај град, да грађанима Котор Вароша покажемо и докажемо да може боље, да политика није само полигон за остваривање личних интереса и да смо у свакој прилици и на сваком мјесту уз грађане Котор Вароша’’.

На оснивачкој скупштини ОО ДЕМОС Котор Варош речено је да је ДЕМОС тренутно, ако не најјача, онда сигурно међу двије најјаче странке у Котор Варошу.

’’Без наше подршке ниједан кандидат не може постати начелник ове општине у октобру наредне године нити ико може формирати нову скупштинску већину. Али, нећемо погријешити ако кажемо и да је дошло вријеме да ДЕМОС коначно овдје добије свог начелника’’, поручено је са Оснивачке скупштине Општинског одбора ДЕМОС-а Котор Варош