Предсједник

Недељко Чубриловић је рођен 1953. године, у Крупи на Врбасу. Дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Обављао је више значајних професионалних, друштвених и државних функција.

Радио је у привреди: на пословима од конструктора до директора, а дао је свој допринос развоју спорта и културе Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Године 1996. изабран је за предсјeдника Извршног одбора Бање Луке. Више пута је биран за одборника у Скупштини Града Бања Лука и за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Обављао је функцију министра саобраћаја и веза у Влади Републике Српске.

Био је предсједник Деветог сазива Народне скупштине. Након посљедњих општих  избора, изабран је и за предсједика актуелног, Десетог сазива Народне скупштине Републике Српске.

Био је члан Демократског народног савеза од његовог оснивања. Обављао је функцију потпредсједника и замјеника предсједника ДНС-а, а био је и предсједник Градског одбора ДНС-а Бања Лука.

Гласовима свих коптираних чланова Предсједништва ДНС-а, искључен је из странке. Након искључења, заједно са народним посланицима: Споменком Стевановић, Миланом Дакићем и Споменком Стојановићем основао „Независни демократски клуб“ у Народној скупштини Републике Српске.

Носилац је Ордена Светог Саве – одликовања које се додјељује духовним и свјетовним лицима за нарочите заслуге за Српску православну цркву.

По националности је Србин, православац.

Ожењен је, отац двоје дјеце и дједа троје унучади.